Om

Mitt navn er Anna Chrzanowska. Jeg ble født 31. januar 1979 i Katowice i Polen. Oppvokst i Czeladź. Har gått på videregående skole i Dąbrowa Górnicza med programfag grafisk kunst. I 2004 fullførte jeg et 5-årig masterstudie i keramisk design ved Kunstakademiet i Wrocław i Polen.


I september 2004 flyttet jeg til Norge. I 2006 ble jeg uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo der jeg gjennomførte hovedfag i visuell kunst. I 2009 fullførte jeg praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) ved OsloMet. I 2014 fullførte jeg årsstudium i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Jeg jobber med både keramikk og illustrasjon.


Keramikk

Jeg arbeider med porselen og steingods. Jobber med å dreie keramikk. Jobber også med flater av leire, bl.a. når jeg lager mosaikk. Bruker pølseteknikk for å bygge større skulpturer og bruksgjenstander. Små skulpturer modellerer jeg fritt i leire. Støper i egenproduserte gipsformer. 


Til dekorering bruker jeg bl.a. sgraffitoteknikk, der jeg skraper maling for å få fram mønster. Jeg bruker også overføringsbilder – dekaler. Alle dekalene jeg bruker er basert på mine egne tegninger. 


Illustrasjon

Ved siden av keramikken arbeider jeg med bilder. For å lage disse bruker jeg både tradisjonelle og digitale verktøy. Jeg bruker mest akvarellmaling, fargeblyanter, tegnebrett og Adobe Photoshop. Maler blomster og narrative motiver fra min fantasi.