Min bakgrunn og utdannelse:

Jeg ble født 31. januar 1979 i Katowice i Schlesien i Polen. Oppvokst i Czeladź. Gikk på kunstvideregående skole i Dąbrowa Górnicza, der jeg har fått studiekompetanse i grafisk kunst. I årene 1999-2004 fullførte jeg et 5-årig masterstudie i keramisk design ved Kunstakademiet i Wrocław i Polen. Rett etter det fikk jeg innvilget studieplass ved Kunsthøgskolen i Oslo og dro dit. I 2006 ble jeg kunstfagkandidat i visuell kunst. I 2009 ble jeg ferdig med min praktisk-pedagogisk utdanning ved OsloMet. I 2014 fullførte jeg årsenhet i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Mitt verksted:  

Jeg jobber med både keramikk og illustrasjon. Eksperimenterer gjerne med teknikker og utrykk. Arbeidsplassen min består av flere deler. Det er blant annet et rom med data-bord og et annet bord for å tegne, male akvareller og fotografere ferdige verk. Videre er det et keramikkrom for forming i leire, dekorering og glasering. Og til slutt et ovnsrom med en ovn og en dreieskive. Jeg har også et lite rom for oljeteknikker med staffeli, en haug av lerreter og maling og et bord for innramming av bilder.

Om meg

Velkommen til min webside. Har kan du få vite litt om meg, mitt verksted og mine arbeidsmetoder. Du kan se på ting jeg har laget og du kan kjøpe noe jeg har laget i min nettbutikk. Du kan også følge med på nyheter i min kunstpraksis på Instagram og Facebook eller kontakte meg på mail.

Om mitt arbeid:

Jeg liker å utfordre meg selv og jobber med ulike teknikker. Jeg arbeider både med porselen og steingods. Jobber blant annet med å dreie keramikk. Jobber også med flater av leire, særlig når jeg lager mosaikk. Bruker pølseteknikk for å bygge større skulpturer og bruksgjenstander. Halvskulpturer og relieff presser jeg i gipsformer eller modellerer fritt i leire. En av de teknikkene jeg bruker mest er støping. Gipsformer til støping lager jeg selv. Etter støping renser jeg keramikken og forbereder den til dekorering og senere til glasering. Bruker variert utvalg av farger. 

En av dekoreringsmetodene jeg bruker er sgraffito, der jeg skraper maling for å få fram mønster. Jeg bruker også overføringsbilder – dekaler til dekorering. Disse settes på etter glasurbrann og brennes i en relativ lav temperatur (800 °C). Den samme temperaturen brukes for å brenne detaljer malt i gull og platina. Alle dekalene jeg bruker er basert på mine egne malerier eller tegninger. Etter brenning  gjenstår det å pusse under bruksgjenstander, feste elementer til oppheng eller montere og innramme mosaikk. 

Ved siden av keramikken arbeider jeg med malerier. Bruker både vann- og oljemaling. Akvarell supplerer jeg med fargeblyanter og maler landskap, blomster og motiver fra min fantasi. I oljeteknikker maler jeg abstrakte motiver.

Flere av mine verk kan du både se og kjøpe i Galleri Kunstverftet i Fredriksvern Verft 24 i Stavern. Galleriet er åpent hver søndag hele året (unntatt januar), mellom kl. 12 og 16 og hver dag i alle somre mellom kl. 12 og 17. 

Kontakt:

Anna Chrzanowska

Øvre Torggate 8

3256, Larvik